Innovació social digital; oberta i per a tothom

Els experts defineixen la innovació com "la recerca de nous coneixements, solucions o maneres de solucionar problemes actuals o futurs", actualment aquesta definició està immersa en un procés d'innovació i transformació a causa de la incorporació de nous agents i recursos en els processos innovadors.

Innovació al segle XXI, d’oberta a tancada

La innovació tancada (la clàssica) fa referència a aquella innovació que es produeix dins d'una organització. Actualment, aquest tipus d'innovació ha quedat relegada a una segona posició a causa de l'aparició de la innovació oberta (Open Innovation: The New Imperative for Creating and Profiting from Technology. HBS Press. 2003 - Henry Chesbrough). La innovació oberta o open innovation, és una metodologia molt més eficient que els models anteriors, que en comptes de desenvolupar idees fonamentalment mitjançant recursos interns, recorren a la cooperació amb altres empreses, institucions i experts per a aprofitar les innovacions empresarials realitzades i els coneixements obtinguts durant el procés d'innovació.

 *Esquema comparatiu dels models d’innovació tancada i innovació oberta.
*Esquema comparatiu dels models d’innovació tancada i innovació oberta.

 

La incorporació de nous elements i/o agents en els processos d'innovació, ha canviat les normes del joc i ha permès a col·lectius fins ara passius passar a ser una part activa en els processos d'innovació. El millor exemple n'és la ciutadania, que comença a jugar un paper important en el desenvolupament urbà de les ciutats, aquest procés es coneix com a innovació ciutadana o social.

Innovació ciutadana i social digital a Mataró

Essent conscients del canvi de paradigma que estan patint els processos d'innovació i les emergents necessitats de ciutat, l'Ajuntament de Mataró ha adoptat la visió estratègica de convertir-se en un referent en termes d'innovació ciutadana i social a través del medi digital.

Per a fer-ho, ha creat un pla d’actuació, dins l’estratègia de ciutat Mataró 2022, centrat en la implementació de processos/projectes d’Innovació Social Digital (DSI per a les seves sigles en anglès) dins l’entitat. Algunes de les accions que contempla aquesta actuació són: contractació d’un Agent d’Innovació Social Digital del programa Innova’t, adhesió a la xarxa CatLabs, ciutat laboratori i implementació de proves pilot centrades en la innovació ciutadana i social, entre d’altres.

Totes aquestes actuacions, tenen un objectiu clar: empoderar el ciutadà en els processos de resolució dels reptes de ciutat. Per a fer-ho, la visió d'utilitzar eines/plataformes digitals és la més encertada per a les ciutats, ja que permeten una fàcil interacció amb la ciutadania i trenquen amb moltes barreres pròpies d'entitats com l'administració pública.

Actualment, Mataró treballa conjuntament amb altres entitats del territori català en desenvolupament d'iniciatives per a millorar la participació i co-creació ciutadana. L'objectiu d'aquestes iniciatives es basa aprofitar el coneixement i experiència de la ciutadania, per a resoldre els reptes de ciutat de forma més eficient i econòmica.

Un exemple del compromís de la ciutat en desenvolupar iniciatives d’innovació social digital és la participació de l'Ajuntament de Mataró en el "Primer Camp d'Innovació de CatLabs". Una jornada enfocada a articular la innovació social col·laborativa a Catalunya, on l'Ajuntament de Mataró va plantejar el repte de "Com hauria de ser l'ecosistema per què els agents de la quàdruple hèlix contribueixin de manera articulada i efectiva en un model d'innovació social, digital i col·laborativa?".

Després de tres jornades de treball de co-creació (6, 7 i 8 de juny de 2017) amb agents de la quàdruple hèlix (empreses, universitats, administració pública i ciutadania), vàrem transformar el repte inicial en el projecte de "Crear un entorn obert i participat pels quatre agents per treballar solucions conjuntes als reptes de ciutat en un entorn digital".

El Camp d'Innovació va resultar ser un èxit, tant a nivell de desenvolupament de la problemàtica inicial, com per a crear noves sinergies professionals entre entitats per al desenvolupament del projecte. Una d'aquestes sinergies va ser la identificació del desenvolupament d'un projecte similar per part de CatLabs, que perseguia l’objectiu de connectar les comunitats innovadores de la xarxa per a compartir coneixements i recursos en un entorn digital. Després de diverses reunions i trobades, vàrem trobar els punts en comú dels dos projectes i actualment estem treballant en el desenvolupament conjunt d’una plataforma que doni resposta a les dues necessitats.

El passat 27 de Setembre es va realitzar la “CatLabs: Jornada de balanç i passos següents”, on es van presentar les evolucions realitzades en els reptes participants en el Camp d'Innovació i la constitució de la Xarxa Catlabs. Pots reviure la presentació de l'Ajuntament de Mataró en el següent vídeo.

Altres exemples d’innovació social digital

Podríem definir la innovació social digital; com el procés de capturar el talent i idees de les persones, per a resoldre reptes socials o de ciutat a través de la co-creació amb alguna entitat pública o privada per a la seva aplicació digital. Aquesta incorporació de la ciutadania al sistema econòmic, és coneguda com la transició del model de la triple a la quàdruple hèlix.

*Esquema de transició de la triple a la quàdruple hèlix.
*Esquema de transició de la triple a la quàdruple hèlix.

 

Moltes entitats (públiques o privades), ja treballen en projectes que incorporen a la ciutadania com un nou agent col·laborador dins la quàdruple hèlix. Alguns exemples de com aplicar la innovació social digital, són:

Smart Citizen - Plaça del Sol (Vila de Gràcia): projecte de recopilació de dades acústiques per part dels veïns del barri de Vila de Gràcia, per a demostrar davant l'administració els problemes de convivència. El projecte ha demostrat als ciutadans el poder de les dades i també els ha fet reflexionar sobre la importància de posseir-les. La iniciativa ha esperonat l'aparició d'activistes de dades, ciutadans que es neguen que les empreses i l'administració monopolitzin la informació.

OpenCorporates.com: projecte que treballa per fer més accessible, oberta i usable la informació sobre empreses i el món corporatiu. Pretén crear una URL amb dades per a cada entitat corporativa del món i proporcionar eines per a l'anàlisi de les dades. Aquesta base de dades permet bàsicament a la societat la capacitat d'entendre, controlar i regular el món corporatiu.

Balloon-Mapping Bourj Al Shamali: aquest projecte es centra en la comunitat d'habitants de Bourj Al Shamali, campament de refugiats palestins al Líban. Han utilitzat tècniques de ciència ciutadana per mapificar (a través de Ballon-Mapping), planificar i analitzar el seu entorn envoltat d'insalubritats. Amb l'objectiu de fer servir la informació per planificar i defensar iniciatives de millora futures.

Too Wheels: ofereix una alternativa artesanal a les cadires de rodes esportives, molt cares i poc personalitzables. Els usuaris del servei poden descarregar i compartir el disseny de les cadires, gràcies al disseny en codi obert. Aquest fet, permet ajustar el disseny en funció de les seves necessitats i construir una cadira única a partir de materials barats i fàcilment disponibles com: fusta contraxapada, tubs de metall i rodes de bicicleta.

Conclusions

Tot i que moltes vegades és difícil veure-ho, els processos d'innovació estan canviant constantment degut a l'aparició de nous agents i/o recursos. És per això, que cal aprofitar molt bé aquests nous inputs per a poder obtenir més i millors outputs. La incorporació de nous agents en aquests processos innovadors, ens permetrà un ús més eficient del resultat obtingut, aconseguint crear propostes innovadores vàlides i també d'altres que potser no són vàlides per a nosaltres, però que poden ser molt útils per a altres organitzacions o entitats.


Cal que les organitzacions públiques i privades, apostin per sistemes d'innovació oberts on hi participi la ciutadania per tal d'aportar solucions reals als reptes socials. Empoderar amb recursos i integració en el quadre de co-creació aquest nou agent, amb l'objectiu de què el projecte sigui conjunt i acordat. Conseqüentment cal que la ciutadania estigui disposada a participar en els processos de co-creació, element que hem de potenciar a través de posar plataformes a la seva disposició i realitzar una correcta comunicació.

 

 

Marc Gaixas Masferrer | Tècnic Especialista de Suport en Innovació Social Digital Ajuntament de Mataró | www.mataro.cat

Servei d'Estratègia i Avaluació

 

La teva valoració d'aquest article: 
Mitjana de valoració: 5 (2 votes)
Fes clic al següent botó per enviar-ho per WhatsApp
Els experts defineixen la innovació com "la recerca de nous coneixements, solucions o maneres de solucionar problemes actuals o futurs", actualment aquesta definició està immersa en un procés d'innovació i transformació a causa de la incorporació de nous agents i recursos en els processos innovadors.

Innovació al segle XXI, d’oberta a tancada

La innovació tancada (la clàssica) fa referència a aquella innovació que es produeix dins d'una organització." data-share-imageurl="http://perfilciutat.net/sites/default/files/images/blog/shutterstock_183707042.jpg">

Volem saber que en penses...

Sigues el primer en escriure un comentari